Warning: Undefined array key "catbg" in /home/niceti/domains/jeyja.ir/public_html/wp-content/themes/newspaperss/functions/custom-color.php on line 100
دریم کیک ماچا؛ کیکی چندلایه با طعم و رنگ بی‌نظیر - مجله اینترنتی جیجا

مجله اینترنتی جیجا

جای شما در اینترنت

طرز تهیه کیک ماچا رویایی (کیک قالبی چند لایه با ماچا)
آشپزی

دریم کیک ماچا؛ کیکی چندلایه با طعم و رنگ بی‌نظیر

کیک ماچا (Matcha Cake) ترکیبی از بافت نرم اسفنجی، گاناش پسته‌ای، لایه ترد کادایف و روکش شکلاتی‌ماچا است که علاوه بر جذابیت ظاهری، از فواید آنتی‌اکسیدانی چای ماچا (EGCG و L-theanine) برخوردار است. این دسر چندلایه برای ۸ تا ۱۰ نفر مناسب و در حدود ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه آماده می‌شود.

مواد لازم

  • کیک اسفنجی
    • ۴ عدد تخم‌مرغ؛ ۱۰۰ گرم شکر؛ ۱۰۰ گرم آرد سفید؛ ۱ قاشق چای‌خوری وانیل
  • گاناش پسته
    • ۱۰۰ گرم خامه صبحانه؛ ۶۰ گرم شکلات سفید؛ ۵۰ گرم کره‌ یا روغن پسته بدون شکر؛ ۲۵۰ گرم خامه قنادی
  • لایه کادایف پسته‌ای
    • ۵۰ گرم رشته کادایف؛ ۲ قاشق غذاخوری کره‌پسته؛ ۱ قاشق غذاخوری ارده
  • روکش شکلاتی‌ماچا
    • ۵۰ گرم شکلات سفید؛ ۱ قاشق غذاخوری روغن گیاهی؛ ¼ قاشق چای‌خوری پودر ماچا
طرز تهیه کیک ماچا رویایی (کیک قالبی چند لایه با ماچا)
طرز تهیه کیک ماچا رویایی (کیک قالبی چند لایه با ماچا)

مراحل تهیه

  1. کیک اسفنجی
    الف) فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. قالب ۱۸ سانتی‌متری را چرب و کاغذ روغنی بیندازید.
    ب) زرده و سفیده را از هم جدا کنید. سفیده‌ها را با نصف شکر تا فرم فِرِمی بزنید. زرده‌ها را با باقی شکر و وانیل هم‌زمان بزنید تا کرمی شود.
    ج) آرد الک‌شده را با ۳ حرکت آهسته در ۳ مرحله به زرده اضافه و مخلوط کنید، سپس به‌طور ملایم سفیده را تا دو نیمه فولد کنید.
    د) مایه را در قالب ریخته و ۲۰ دقیقه بپزید تا زیر دست خشک و طلایی شود. پس از خنک‌شدن، آن را به ۳ لایه مساوی ببرید.
  2. گاناش پسته
    الف) خامه صبحانه و شکلات سفید را به‌روش بن‌ماری (روی بخار آب) حرارت دهید تا یکدست شود.
    ب) از روی حرارت بردارید، کره‌پسته را افزوده و هم بزنید. با سلفون روی ظرف را بپوشانید و ۴–۵ ساعت در یخچال قرار دهید.
    ج) خامه قنادی خنک شده را نیم ساعت قبل بیرون بیاورید تا یکنواخت شود، سپس ۶–۷ دقیقه با همزن بزنید تا فرم بگیرد. گاناش خنک را به آن اضافه و در حد مخلوط‌شدن با لیسک هم بزنید.
  3. لایه کادایف
    الف) رشته کادایف را درشت خرد کنید. در تابه گرم، کره‌پسته را آب و کادایف را با حرارت متوسط ۲–۳ دقیقه تفت دهید تا طلایی شود.
    ب) از حرارت بردارید، ارده را افزوده و مخلوط کنید. پس از خنک‌شدن، آماده استفاده است.
  4. روکش شکلاتی‌ماچا
    الف) شکلات سفید و روغن گیاهی را به‌روش بن‌ماری ذوب کنید.
    ب) پودر ماچا را الک و به شکلات افزوده، با لیسک یکدست کنید.
  5. مونتاژ نهایی
    الف) لایه اول اسفنج را در قالب قرار دهید و با کمی شربت ساده (اختیاری) مرطوب کنید.
    ب) مقداری از گاناش پسته را پایپ کرده و صاف کنید.
    ج) روی آن لایه اسفنج دوم را گذاشته، دوباره گاناش بریزید.
    د) لایه سوم اسفنج را گذاشته و با لایه کادایف صاف کنید.
    هـ) روکش شکلاتی‌ماچا را روی سطح بریزید و با لیسک بکشید. حداقل ۳–۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً ببندد.
    و) پیش از سرو، کمی پودر ماچا الک‌شده روی سطح بپاشید.

نکات حرفه‌ای برای نتیجه طلایی

  • پودر ماچا را همیشه از نوع Ceremonial Grade و الک‌شده استفاده کنید تا بدون گلوله‌گلوله شدن در روکش و خمیر نمایان شود.
  • هر مرحله گاناش را در دمای ۲۵–۳۰ °C مونتاژ کنید؛ دمای بالاتر باعث شُل‌شدن لایه‌ها و ناپایداری ساختار نهایی می‌شود.
  • برای کیک اسفنجی، از قالب کم‌عمق با لبه‌های جداشونده (Springform) بهره ببرید تا برش‌های تمیز داشته باشید.

این دریم کیک ماچا با بافت لطیف و طعم سبزِ کارامل‌مانند ماچا، هم مناسب کافی‌شاپ خانگی است و هم گزینه جذاب برای پذیرایی مهمانی‌های خاص. نوش جان!

منبع:

  1. Harvard T.H. Chan School of Public Health, “The Nutrition Source: Matcha,” 2018.

مجله اینترنتی جی جا

LEAVE A RESPONSE

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *